piątek, 13 marca 2015

Temomi cha : Yamahiraen ( 山平園) przygotowanie.




Tutaj  instrukcje traktowania  recznie  ugniatanych listkow herbacianych ,    dokladniej bezposrednie   wskazowki  mistrza  .....




parzenie pierwsze  -  40C-50C  -2 minuty    40CC-  da sie odczuc.. amami  旨味 umami
drugie parzenie    60C- '70C   30 sekund    wyrazne  umami -
trzecie  parzenie 80C  - 20sekund  -   akcent gorzkie
czwarte  90 C   10sekund -



 Przygotowanie :
-


   i zaczyna sie ..


kolor  zoltawy




listki   rozwinely sie



pora  na ogledziny

sredniej  jakosci  temomi  cha

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Trà Lam ciemna- GRILOWANA HERBATA wietmaska

 Trà Lam jest świetnym przykładem  ukazującym  jak granice państw podzieliły  nazewnictwo jednolitej kultury herbacianej. Jeśli tę samą ...