poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Kamairi Shincha 2017 - shizu inzatsu 131  釜炒り新茶  静-印雑131  

静岡 牧之原  有機栽培茶園 品種: 静-印雑131 
Shizuoka  Makinohara -  organic tea garden  cultivar Shizu Inzatsu 131



手摘み
Hand picked  tea leaves.

 生茶葉 -  100グラムを摘むにはやく1時間がかかる
fresh tea leaves -  to pick  100grams  you need about 1 hour.


葡萄のような香りお持つ静-印雑131
Cultivar shizu inzatsu 131    -has aroma similar  to grapes.



釜炒り製法 -100% 手作業
It is  100%  hand made tea  - pan fried


初段階 - fresh leaves

出来上がり釜炒り茶
ready to drink  TEA

試飲 
testing

煎茶の新茶と違って水色が薄い
Color that  tea  is different from regular Sencha  Shincha.



今年、初新茶は素晴らしい味だけではなく、とてもいい気持ちをさせまあした。
The first tea of 2017 -has not only wonderful taste but also  brings a lot of happiness.



柴本先生の指導のおかげで貴重な体験となりました。ありがとうございます。
釜炒り茶研究家:広部綾乃さんの話を聞いて茶文化や歴史の知識を深めていただきました。感謝 ! 感謝!
Owner of tea garden and master of ”Kama iri tea production”- Mr. T. Shibamoto  support this  precious experience. Thanks  a lot.
Also  I had chance  to improve  my knowledge about pan fried tea  because of meeting with Miss. Ayano Hirobe -researcher of pan fried tea in Japan.

1 komentarz:

  1. Ha! Wspaniała fotorelacja z całego procesu produkcji herbaty i pierwszej degustacji. Bardzo przyjemnie się oglądało i czytało. Dziękuję imienniku ;)

    OdpowiedzUsuń

SETO Oribe Shino Kizeto ....wizyta w pracowni artysty ceramika Makoto Yamaguchi

Wizyta w pracowni artysty pana Makoto Yamaguchi uświadomiła mi jaka ogromna   jest przepaść  w traktowaniu  ceramiki  Japonii a zresztą ...