Lato - praktykowanie sztuki herbaty Chanoyu

Koniec czerwca 2020 - tak sie składa że nie ma jeszcze możliwości powrotu do Polski  mam więc   szansę brania udziału w praktycznym  poznawaniu  sztuki  Chanoyu.
.



Obecnie  -  w Tokio trwa  pora deszczowa Tsuyu (梅雨)  - nie jest to zbyt  przyjemny okres kiedy wszystko staje się wilgotne , dokucza parne。。。 powietrze gdzie temperatura sięga 30 C.

     Słodycze -   imitacja  zielonej   śliwki  Ume  - kryształ ma wprowadzać  efekt chłodu.

Pora roku , pogoda , to wszystko brane jest pod uwagę podczas praktykowania sztuki herbaty Chanoyu.
   
Czerwcowe miseczki chawan ( czytaj   ćiałan)  -  w czewcomym nastroju   ( ale nie moim) _
Sprzęty , naczynia,  słodycze wszytko powinno pomagać wspomagać ten niezbyt przyjemny okres a właściwie ukazać urok pory deszczowej.

Zapowiada  się dłuższy pobyt do lipca  czyli będzie możliwość  doświadczenia  letnich przygotowań herbaty.


W pokoju herbaty Chashitsu (茶室 ) we wnęnce tokonoma - " płynie łódka po rzecze - chłodna woda"

Komentarze

  1. Z tego artykułu dowiedziałem się bardzo dużo. Polecę ten artykuł znajomemu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Buy poe currency - Witam ...
    Z jakiego artykułu dowiedziałes się bardzo dużo ? . Polecasz ten artykuł znajomemu?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz