tag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post5411800497644356808..comments2024-03-10T12:19:45.055+01:00Comments on <center>herbata blog</center>: GO Ishi cha Mr. Ogawasawara 碁石茶 raz jescze冬竹http://www.blogger.com/profile/08244222666606612842noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post-14627406298915123532015-02-07T05:45:33.565+01:002015-02-07T05:45:33.565+01:00Dzieki za komentarze... Tak herbata ma wiele ob...Dzieki za komentarze... Tak herbata ma wiele oblicz..nawet ograniczajc sie do pewnych tematow znajdziemy bardzo wiele do poznawania.<br />" Prymitywna " - w sensie ze nie obrabia sie jej z taka dokladnoscia jak np. herbaty recznie ugniatane "temomi " - bardzo czasochlonne i wymagaja ogromej wiedzy o herbacie. Go-ishi cha - jest prosta i " prymitwana " w pozytwnym znaczeniu.. Pan Ogasawara jest specjalista od tej herbaty (ktora powstaje tylko w jednym miejscu na swiecie.) - nauczy jak te herbate traktowac - smak powstaje dzieki fermentacji mlekowej.冬竹https://www.blogger.com/profile/08244222666606612842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post-5335950533105619702015-02-04T09:29:28.943+01:002015-02-04T09:29:28.943+01:00Fajny wpis. Jeszcze nie widzialam takich lisci w h...Fajny wpis. Jeszcze nie widzialam takich lisci w herbacie. Pewnie gdybym nie wiedziala, ze to herbata, to moglabym jej nawet nie rozpoznac...<br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post-51103242887331591132015-01-31T20:31:06.859+01:002015-01-31T20:31:06.859+01:00Ładną czarkę "ulepiłeś"!
Mam pytanie, d...Ładną czarkę "ulepiłeś"! <br />Mam pytanie, dlaczego piszesz, ze to herbata "prymitywna". Czy wynika to z pradawnych metod wytwarzania, czy raczej z prostoty smaku?<br />I przyznać muszę, że jak zawsze u Ciebie, ciekawy tekst.marek kołodziejskihttps://www.blogger.com/profile/14501464280004540514noreply@blogger.com