tag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post6315091698269365381..comments2024-03-10T12:19:45.055+01:00Comments on <center>herbata blog</center>: KAGOSHIMA CHA OPKOWANIE 2冬竹http://www.blogger.com/profile/08244222666606612842noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post-175024482216240862020-02-19T07:32:47.860+01:002020-02-19T07:32:47.860+01:00Nie ma raczej monopolisty,czy specjalistycznych up...Nie ma raczej monopolisty,czy specjalistycznych upraw jednego kultywaru. Jest to raczej tradycja tej prefektury hodowaniu wielu odmian krzewu herbacianego. Dzieki roznym odmiana mozna robic mieszanki tez. blending.冬竹https://www.blogger.com/profile/08244222666606612842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2093023930504599441.post-26222580826302154842017-04-22T16:34:42.428+02:002017-04-22T16:34:42.428+02:00Bardzo ciekawe! :) Mam pytanie: czy wymienione prz...Bardzo ciekawe! :) Mam pytanie: czy wymienione przez Ciebie kultywary (asatsuyu, yutakamidori, asanoka, satsuma midori) tak popularne w Kagoshima mają monopolistę w tym regionie, tzn. czy są uprawiane przez jednego plantatora czy są plantatorzy, którzy się specjalizują w uprawie danego kultywaru oraz czy te kultywary są w jakiś szczególny sposób obrabiane (może to sposób, z którego słynie Kagoshima? )? Czy mógłbyś przybliżyć temat?Anonymousnoreply@blogger.com