Juz za kilka dni pierwsze zbiory herbaty w Korei . Czas na przygotwonie ostanich zapasow herbacianych listkow z rejonu Hadong Hwagae ( 하동군 화개면 ) - miejsca gdzie powstaja najlepsze koreanskie gatunki.
Jakseol cha (작설 雀舌) z DA'O Teafood - farmy gdzie wlascicielka pani So'am wykorzystuje wszelkie dobrodziejstawa jakie moze dostarczyc krzew herbaciany. Olej ,ocet oraz wszystko co mozna zjesc.
Zielona hebata wyprodukowana rok temu - caly czas ma swiezy smak oraz charakterystyczny aromat typowy dla herbat z podnoza gory Jiri.
DA'O Tea Food company offers many kinds of food made from tea plant.
They have also some good teas like Jakseol or Balhyo. All teas are made with care by owner Mrs.So'Am. native to Hwagae Hadong.
Jakseol cha (작설 雀舌) z DA'O Teafood - farmy gdzie wlascicielka pani So'am wykorzystuje wszelkie dobrodziejstawa jakie moze dostarczyc krzew herbaciany. Olej ,ocet oraz wszystko co mozna zjesc.
Zielona hebata wyprodukowana rok temu - caly czas ma swiezy smak oraz charakterystyczny aromat typowy dla herbat z podnoza gory Jiri.
DA'O Tea Food company offers many kinds of food made from tea plant.
They have also some good teas like Jakseol or Balhyo. All teas are made with care by owner Mrs.So'Am. native to Hwagae Hadong.
Even this tea was produced about 1year ago, still has nice aroma and mild taste typical for korean teas from foot of Mt.Jiri.
Wydaje mi się, że widziałam gdzieś ostatnio informacje o herbacie żółtej koreańskiej. Wiesz coś w tym temacie? Żałuje, że w Polsce jest tak mało dostępnych koreańskich herbat, jestem nimi totalnie zachwycona.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Świetnie! Miejmy nadzieję, że Kim nie przeszkodzi w zbiorach. Moje zapasy wystarczą jeszcze do początku lata.
OdpowiedzUsuńWięc, napijmy się herbaty!