W upalna letnia pogode Anji Baicha (安吉白茶 )bardzo orzezwia, a jesli herbata pochodzi z wytworni ktora nazywa sie " Anielski podarunek " (天使贡茗白茶 ) to mozna poczuc sie jak w niebie.
Historia Anji Baicha -jest bardzo ciekawa jednakze wymaga to oddzielnego opisu. Krzew herbaciany z ktorego powstaje Anji Baicha - ma biale listki -ktore dopiero po pewnym czasie zmieniaja sie na zielony.
Napar jest blado zolty - ale smak dosc intensywny - delikatny orzezwiajacy. Unikalnosc 安吉白茶Anji baicha - przyciaga uwage wielu milosnikow herbat. Trudno znalezc podobna herabty do Anji B. Najlepsze efekty smakowe otrzymamy do 2giego parzenia. 3cie juz mniej ciekawe
Wszystkie standartowe nagrody otrzymane: - jakosc herbaty zapewniona , -wszelkie certyfikaty w posiadaniu.
Listki prezentuja sie bez zarzutow , mozna spodziewac sie dobrego naparu. Anji Baicha wymaga wysokiej temperatury parzenia , dobrej czystej wody -gdyz wszelkie zle zpachy -szybko mozna wychwycic. 90C to temperatura- optymalna - po ok.1minuty mozna uzyskac aromatyczny ale prawie bezbarwny napar.
Historia Anji Baicha -jest bardzo ciekawa jednakze wymaga to oddzielnego opisu. Krzew herbaciany z ktorego powstaje Anji Baicha - ma biale listki -ktore dopiero po pewnym czasie zmieniaja sie na zielony.
Napar jest blado zolty - ale smak dosc intensywny - delikatny orzezwiajacy. Unikalnosc 安吉白茶Anji baicha - przyciaga uwage wielu milosnikow herbat. Trudno znalezc podobna herabty do Anji B. Najlepsze efekty smakowe otrzymamy do 2giego parzenia. 3cie juz mniej ciekawe
Kolor naparu jest fenomenalny
OdpowiedzUsuń