Gwan A ( 관아수제차 觀雅手制茶 ) oferuje takze Balhyo-cha (발호차) i to z modych lisci
Kolor ,smak jakby delikatniejszy niz Balhyo-cha (발호차) zrobiona ze starszych lisci . Kolor tez bardziej blady. Nie wiem czy to nie ma takze zwiazku z procesem produkcji ?
Drobne mlode listki ukazuja iz Balhyo powstala z materialu na na herbaty typu ujeon . To jest nowy typ herabtyBalhyo- bo jest zapotrzebowanie.
W porownaiu z herbatami zielonymi Balhyo-cha (발호차) jest bardzo wydajna . Wymaga wysokiej temperatury ok. 90 C . Kolor podobny jest do herbat czarnych.
Parzona przez ok. 1mintue herbata - dostracza milego slodkiego aromatu. Balhyo-cha (발호차) jest jednak herbata na chlodne miesiace , w upaly oczywiscie gasi pragnienie ,dostracza dobrego klimatu , ale nie orzezwia tak jak swieze zielone herbaty.
Kolor ,smak jakby delikatniejszy niz Balhyo-cha (발호차) zrobiona ze starszych lisci . Kolor tez bardziej blady. Nie wiem czy to nie ma takze zwiazku z procesem produkcji ?
Drobne mlode listki ukazuja iz Balhyo powstala z materialu na na herbaty typu ujeon . To jest nowy typ herabtyBalhyo- bo jest zapotrzebowanie.
W porownaiu z herbatami zielonymi Balhyo-cha (발호차) jest bardzo wydajna . Wymaga wysokiej temperatury ok. 90 C . Kolor podobny jest do herbat czarnych.
Parzona przez ok. 1mintue herbata - dostracza milego slodkiego aromatu. Balhyo-cha (발호차) jest jednak herbata na chlodne miesiace , w upaly oczywiscie gasi pragnienie ,dostracza dobrego klimatu , ale nie orzezwia tak jak swieze zielone herbaty.
Zarówno listki, jak i kolor naparu wyglądają pięknie. Natomiast czarka dostarcza wielu wrażeń wizualnych :)
OdpowiedzUsuńO tak czarka przepiękna, co do herbaty Balhyo-cha to ciekawy temat, wart większego zgłębienia, dla mnie nowość.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam