Mistrz pan Y. Hiruma oferuje jedene z najbardziej uniklanych herbat w Japonii. Tak wiec aby dobrze przygotwac parzenie lepiej uzyc naczyn w ktorych japonska zielona herbata daje najlepsze efekty.
Na dzien przed przygotwaniem herbaty odpowiednia ilosc herbaty Yumewakaba zostala przesypana do porcelanowego pojemniczka gdzie listki " odpoczely " i byly bardziej aromatyczne. Pojemniczek to orginalny przedmot do praktykowania Sencha -do i nazywa sie 茶心壺( cyashinko ).Do zparzenia zostal uzyty hohin z ceramiki Hagi ( 萩焼 宝瓶).
Na opakowaniu zoabaczymy podobizne pane Hirumy wykonana przez francuskiego artyste w 1990roku. Portret ten stal sie znakiem firmowym p. Y. Hiruma
Orginalny jedyny w swoim rodzaju rysunek stal sie znakiem firmowym, tak samo jak herbaty od .wlasciciela " pracowni herbacianej 茶工房 " bo tak nazywa swoje miejsce pracy p. Hiruma.
Herbata zostaje przesypana do na zabytkowe bambusowe korytko ( 茶量) i po oberzeniu listkow trafia do parzenia.
Liscie drobne pokruszone - czyli jest to herbata fukamushi - wydajna ale nie nadajaca sie do obserwacji parzenia.
Liscie momentalnie pochlonely wode i powstala papka - o metnym zielonym kolorze.
Gdyby parzenie przygotowac w czajniczku o duzych dziurkach - prawdopodobnie szybko by sie zapachalo. Samak bardzo swiezy bez goryczki , troche cytrusowy. Nie ma jednak rewelacyjnych odkryc - yumewakaba jest jedanak dobra herbata.
Choc wizualanie niezbyt atrakcyjna dostracza relaksu i pomaga w odrewania sie od codziennych spraw.
ゆめわかば Yumewakaba - herbata powatala w osrodku badawczym w Sayama- jest wytrzymalym krzewem na zimno. Nie zobyla jednak ogromej popularnosci jako material do obsadzania ogromych plantacji herbacianych.
Na dzien przed przygotwaniem herbaty odpowiednia ilosc herbaty Yumewakaba zostala przesypana do porcelanowego pojemniczka gdzie listki " odpoczely " i byly bardziej aromatyczne. Pojemniczek to orginalny przedmot do praktykowania Sencha -do i nazywa sie 茶心壺( cyashinko ).Do zparzenia zostal uzyty hohin z ceramiki Hagi ( 萩焼 宝瓶).
Na opakowaniu zoabaczymy podobizne pane Hirumy wykonana przez francuskiego artyste w 1990roku. Portret ten stal sie znakiem firmowym p. Y. Hiruma
Orginalny jedyny w swoim rodzaju rysunek stal sie znakiem firmowym, tak samo jak herbaty od .wlasciciela " pracowni herbacianej 茶工房 " bo tak nazywa swoje miejsce pracy p. Hiruma.
Herbata zostaje przesypana do na zabytkowe bambusowe korytko ( 茶量) i po oberzeniu listkow trafia do parzenia.
Liscie drobne pokruszone - czyli jest to herbata fukamushi - wydajna ale nie nadajaca sie do obserwacji parzenia.
Choc pierwszy kontakt z woda o temp. ok 80 C - byl klarowny Liscie momentalnie pochlonely wode i powstala papka - o metnym zielonym kolorze.
Gdyby parzenie przygotowac w czajniczku o duzych dziurkach - prawdopodobnie szybko by sie zapachalo. Samak bardzo swiezy bez goryczki , troche cytrusowy. Nie ma jednak rewelacyjnych odkryc - yumewakaba jest jedanak dobra herbata.
Choc wizualanie niezbyt atrakcyjna dostracza relaksu i pomaga w odrewania sie od codziennych spraw.
ゆめわかば Yumewakaba - herbata powatala w osrodku badawczym w Sayama- jest wytrzymalym krzewem na zimno. Nie zobyla jednak ogromej popularnosci jako material do obsadzania ogromych plantacji herbacianych.
Ładna ceramika, a prace pana Hirumy, znane odrobinkę, ale jednak, dodajmy dzięki Tobie, pobudzają wyobraźnię. Przynajmniej dla mnie hasło Y.Hiruma wywołuje natychmiastową reakcję i wielkie oczekiwania.
OdpowiedzUsuń