Wlasciciel Fujimi -en ( http://www.fujimien.jp/ ) pan Goushi Iijima ( 飯島 剛志) - jest jedna z glownych postaci ktore kreuja nowy wizerunek herbat z rejonu Murakami. Fujimi -en dziala od 1868 roku i p. G Ijima . przejmujac kierownictwo rodzinnej firmy jako 6sty wlasciciel wprowadzil wiele innowacji , stara odtwarzac zapomniane tradycje jak np. zwyczaj recznego ugniatania lisci herbaty. (te-momi ). Bierze czynnie w akcjach i konkursach herbacianych. Dzieki doswiadczeniu zdobytyn podczas 2 letnimu pobytowi w osrodku badawczym w Shizuoka posiadl wiedze wytwarznia herbat nieznaych w Murakami. Takim przykladem jest wlasnie HINSHU Blend ( 品種ブレンド ) herbata przgotwana z listkow 8 odmian krzewu herbacianego. Jest to ichiban-cha.
Obserwacje listkow herbaty futsu mushi - w fazie suchych - nie ma nic uniklanego -ale mozna powiedziec ze jest to wysokiej jakosci sencha - susz wydaje ciekawy aromat lekko orzechwy ( ?)
Parzenie w 3gramow w temp. ok.70 C ok. 1min.
pojawia sie
kolor -zielono zloty - intenstwny-
3parzenia - w wyazistym smaku przebiaja gorzkawa nutka ( shiubumi 渋味) podobna do herbaty Murakami cha z Asakawa-en lecz daje sie wyczuc w umami (旨味).
Delektujac sie herbata przygowana przez p. G. Ijima - czytam wywiad z na temat Fujimi-en - gdzie produkuje sie takze Murakami Gyokuro.. O wspolpracy regionalnego osrodka kultury w promocji Murakami cha , o corocznych konkursach na najlepsza herbate itd. Aby zaistniec na ryku potrzebny jest marketing ,wprowadzanie innowacji, zobywanie wiedzy . Tak jest wlasnie z herbata Hinshu-bled gdzie duzo wagi przywiazjue sie do szaty graficznej opakowania.
Obserwacje listkow herbaty futsu mushi - w fazie suchych - nie ma nic uniklanego -ale mozna powiedziec ze jest to wysokiej jakosci sencha - susz wydaje ciekawy aromat lekko orzechwy ( ?)
Parzenie w 3gramow w temp. ok.70 C ok. 1min.
pojawia sie
kolor -zielono zloty - intenstwny-
3parzenia - w wyazistym smaku przebiaja gorzkawa nutka ( shiubumi 渋味) podobna do herbaty Murakami cha z Asakawa-en lecz daje sie wyczuc w umami (旨味).
Delektujac sie herbata przygowana przez p. G. Ijima - czytam wywiad z na temat Fujimi-en - gdzie produkuje sie takze Murakami Gyokuro.. O wspolpracy regionalnego osrodka kultury w promocji Murakami cha , o corocznych konkursach na najlepsza herbate itd. Aby zaistniec na ryku potrzebny jest marketing ,wprowadzanie innowacji, zobywanie wiedzy . Tak jest wlasnie z herbata Hinshu-bled gdzie duzo wagi przywiazjue sie do szaty graficznej opakowania.
Wygląda to bardzo profesjonalnie. Pozostaje mieć nadzieję na sukces i szerszą dostępność.
OdpowiedzUsuńSklep http://shop.fujimien.jp/ jest, ale poza Japonię nie wysyłają chyba?
OdpowiedzUsuńTrzeba bedzie zapytac Fujimien czy wysylaja zagranice . Byc moze angielskie opisy sa jako" grafika ozdobna "
OdpowiedzUsuń