Aby otrzymac dobre efekty w parzeniu oolongow najlepiej uzywac glinianych czajniczkow typu yixing. Jesli jest to wyokiej jakosci wyselekcjonowany oolong to parzymy go w czajniczku mniejszym niz 100ml. W zaleznosci od temperatury otrzymujemy rozne efekty smakowe.Parzenie w temperaturze powyzej 95 C daje wyrazisty mocny smak, jesli temperatura mniejsza smak jest bardziej lekki .
Pobudzone woda o temp. bliskiej 100 C listki M. Tie Guanyin -dostraczaja bardzo delikatnego glebokiego aromatu - przyjemny zapach jest dosc intesywny i szybko roznosi sie pomieszczeniu .
Muzha Tie Guanyin - w zaleznosci od parzenia dostarcza wielu smakow w przeciwiestwie do Anxi Tie Guan Yin - ta posiada aromat jest bardziej owocowy i rozbudowany. Ze zwgledu na wysoka cene jest o herbata do delektwania sie . na spotkanie herbaciane.
Pobudzone woda o temp. bliskiej 100 C listki M. Tie Guanyin -dostraczaja bardzo delikatnego glebokiego aromatu - przyjemny zapach jest dosc intesywny i szybko roznosi sie pomieszczeniu .
kubeczek do podziwiania aromatu byl zbyteczny bo przyjemny zapach dalo sie odczuc zaraz po pobudzniu listkow.
Muzha Tie Guanyin - w zaleznosci od parzenia dostarcza wielu smakow w przeciwiestwie do Anxi Tie Guan Yin - ta posiada aromat jest bardziej owocowy i rozbudowany. Ze zwgledu na wysoka cene jest o herbata do delektwania sie . na spotkanie herbaciane.
Komentarze
Prześlij komentarz