Tutaj przygotowanie : w czajniku yixing temperatura bliska 100C - i zaczyna ulatniac sie - specyficzny aromat przypominajacy - groch ,fasole i inne straczkowe zieleniny plus" stary drewniany kredens ".
Byc moze wprawy znawca pu-era - szybko wylapie szereg roznic orginalnej chinskiej i wietnamskiej - ale w moim przypadku - nie mam tak wiele doswiadczenia ze potrafilbym odroznic ktory rocznik , i z ktorego miejsca pochodzi.
- dobra herbata wlasnie na nastroj " pu-erhowy " - przyjemnie sie popija.
chyba wyjdzie 6parzen- lisciastej herbaty z Wietnamu.
Byc moze wprawy znawca pu-era - szybko wylapie szereg roznic orginalnej chinskiej i wietnamskiej - ale w moim przypadku - nie mam tak wiele doswiadczenia ze potrafilbym odroznic ktory rocznik , i z ktorego miejsca pochodzi.
- dobra herbata wlasnie na nastroj " pu-erhowy " - przyjemnie sie popija.
chyba wyjdzie 6parzen- lisciastej herbaty z Wietnamu.
Komentarze
Prześlij komentarz