茶友の会の皆様に感謝します。 佐藤先生のおかげで忘れない貴重な体験となりました。
安溪鉄観音 福建省・烏龍茶
Fotorelacja ze spotania herbacianego w Takananawa Tokyo 11/1
Jesien w Japonii obfituje wieloma imprezami we szelkich stylach i tradycjach. W tym roku zostalem zaproszony przez instruktora pana Masao Sato do wspolnego przygotowania herbaty TieGuanyin na wolnym powietrzu w tokijskim parku w rejonie Takanawa. Oraganizatorem wydarzenia bylo CHAYU-Kai - stowarzyszenie milosnikow chinskiej herbaty. Byla to wspaniala okazja do zapoznania sie z herbatami na podstawomym poziome ale takze szansa do podziwiania kunsztu przygotowania miejsca herbacianego. Herbata podana w ciekawych warunkach w dobrze dobranej ceramice i dopowiedno zaparzona dostarcza niezapomniach wrazen. Praktyka i doswiadczenie zdobywane latami owocuje - przynosi wiele satysfakcji i zadowolenia. . Smak herbaty to nie tylko samo parzenie ale i dobor naczyn i miejsca.
Podczas spotkania do wyboru bylo 10 miejsc gdzie podawano :
Guefei oolong -cha z Tajwanu. 貴妃茶 台湾・烏龍茶
,
Tie Guanyin z Anxi ( Chiny) 安溪鉄観音 福建省・烏龍茶 ,
Mixiang Hong-cha z Tajwanu 蜜香紅茶台湾・紅茶
Baiya sheng Pu-erh z Yunnan 白芽生茶 雲南省・‧普洱茶,
Wu yi Yancha Pu-chichuan z Fujian 岩茶不知春 福建省・烏龍茶,
Fu-cha He-cha z prow. Hunnan 茯磚茶 湖南省・黒茶 ,
oolong Dancong Jasmine aroma z Guandong 鳳凰単叢茉莉香 広東省
Jing Mao Feng Dian Hong -cha z prow. Yunnan 金毛峰滇紅 雲南省
Zimowa Tie Guanyin z Tajwanu 台湾冬茶 鉄観音
Taiwan gaoshan cha -zimowe zbiory 台湾冬 高山茶
Opis i przestawienie herbat zajelo by bardzo duzo czasu tak wiec pojawi sie przedstwienie co ciekawyszych gatunkow. Wydarzenie bylo swietnie przygotowane - dostarczylo bardzo duzo pozytwanych wibracji .
安溪鉄観音 福建省・烏龍茶
Fotorelacja ze spotania herbacianego w Takananawa Tokyo 11/1
Jesien w Japonii obfituje wieloma imprezami we szelkich stylach i tradycjach. W tym roku zostalem zaproszony przez instruktora pana Masao Sato do wspolnego przygotowania herbaty TieGuanyin na wolnym powietrzu w tokijskim parku w rejonie Takanawa. Oraganizatorem wydarzenia bylo CHAYU-Kai - stowarzyszenie milosnikow chinskiej herbaty. Byla to wspaniala okazja do zapoznania sie z herbatami na podstawomym poziome ale takze szansa do podziwiania kunsztu przygotowania miejsca herbacianego. Herbata podana w ciekawych warunkach w dobrze dobranej ceramice i dopowiedno zaparzona dostarcza niezapomniach wrazen. Praktyka i doswiadczenie zdobywane latami owocuje - przynosi wiele satysfakcji i zadowolenia. . Smak herbaty to nie tylko samo parzenie ale i dobor naczyn i miejsca.
Podczas spotkania do wyboru bylo 10 miejsc gdzie podawano :
Guefei oolong -cha z Tajwanu. 貴妃茶 台湾・烏龍茶
,
Tie Guanyin z Anxi ( Chiny) 安溪鉄観音 福建省・烏龍茶 ,
Mixiang Hong-cha z Tajwanu 蜜香紅茶台湾・紅茶
Baiya sheng Pu-erh z Yunnan 白芽生茶 雲南省・‧普洱茶,
Wu yi Yancha Pu-chichuan z Fujian 岩茶不知春 福建省・烏龍茶,
Fu-cha He-cha z prow. Hunnan 茯磚茶 湖南省・黒茶 ,
oolong Dancong Jasmine aroma z Guandong 鳳凰単叢茉莉香 広東省
Jing Mao Feng Dian Hong -cha z prow. Yunnan 金毛峰滇紅 雲南省
Zimowa Tie Guanyin z Tajwanu 台湾冬茶 鉄観音
Taiwan gaoshan cha -zimowe zbiory 台湾冬 高山茶
Opis i przestawienie herbat zajelo by bardzo duzo czasu tak wiec pojawi sie przedstwienie co ciekawyszych gatunkow. Wydarzenie bylo swietnie przygotowane - dostarczylo bardzo duzo pozytwanych wibracji .
Komentarze
Prześlij komentarz