KOTTERI cha oraz N.Y.C.SAND - najlepsza herbata do super eleganckiego ciasteczka. こってり茶&期間限定キャラメルサンド
Co robić jeśli otrzyma  się niecodzienny  przezent ?
Super  orginanalne czekoladowe  premium  N.Y.C.SANDー trzeba stać w kolejce  conamniej 40 minut żeby zakupić te eksluzywne  slodycze. Tylko jedno miejsce na cala Japonie  dom towarowy  Daimaru  Tokyo  oferuje do 14stego marca  " smak delikatnej  białej czekolady uzupełniony słodko-kwaskowatym  akcentem malin plus aromat  szampana-  w karmelu "to ucieszy  koneserów  o specjalnych wymaganiach.
I co robić ???? herbata zielona sencha nie pasuje..oolong tez nie...Ale Kotteri cha - Toshifumi Shibamoto jak najbardziej... idealnie kolaboruje delikatny przypiekany smak herbaty Kotteri kiedy pojawia się cala fuzja " radości dla podniebienia" pochodząca z...ciasteczka
I tutaj bardzo dobra wiadomość Kotteri cha dostępna jest w Polsce. Trzeba wejść na stronę herbaciarni HERBATY CZAS - i tam mamy > herbaty Autorskie - Toshifumi Shibamoto.
Na stronie znajdziemy jeszcze dwie inne herbaty autorskie z dokladnym opisem.
KOTTERI cha - to zielona herbata o bogatym samaku i aromacie. Dzieki odpowiednio kontrolowanemu prazeniu listkow w otrzymujemy ciekawa game odczuć smakowych jest to jedna z nielicznych herbat zielonych która posiada właściwości rozgrzewające.
To był bardzo dobry wybór . Herbata nie przeszkadzała w degustacji super ciasteczka. A prażony aromat jakby uzupełniał mini celebracje.
Egzotyczna metoda  
Brzmi to może jak reklama  ale T. Shibamoto ze   swoim  stylem obrabiania  herbaty  jest unikatem  w  prefekturze  Shizuoka  – jednym z największych centrów upraw krzewu herbacianego w Japonii. Maszynowa masowa   prodkucja  herbaty  nie satysfakcjonowała  T.Shibamoto,  aby  poznać  tradycyjne unikalne metody  produkcji  udał  się na wyspę Kyushu  do Kumamoto oraz  Miyazaki na kilkuletnią praktykę . Po powrocie do rodzinnego Makinohara – rozpoczął eksperymenty  w tworzeniu autorskich  herbat. Dla lokalnych farmerów jest  egzotyka gdyż nie znają brabiania liści krzewu herbacianego twz.   kamairi.
3 parzenia oddały moc herbaty.
Oberwacja listkow- jest nadzieja ze powstaną nowe herbaty autorskie p. Shibamoto.







Komentarze
Prześlij komentarz