KOTTERI cha oraz N.Y.C.SAND - najlepsza herbata do super eleganckiego ciasteczka. こってり茶&期間限定キャラメルサンド
Co robić jeśli otrzyma się niecodzienny przezent ?
Super orginanalne czekoladowe premium N.Y.C.SANDー trzeba stać w kolejce conamniej 40 minut żeby zakupić te eksluzywne slodycze. Tylko jedno miejsce na cala Japonie dom towarowy Daimaru Tokyo oferuje do 14stego marca " smak delikatnej białej czekolady uzupełniony słodko-kwaskowatym akcentem malin plus aromat szampana- w karmelu "to ucieszy koneserów o specjalnych wymaganiach.
I co robić ???? herbata zielona sencha nie pasuje..oolong tez nie...Ale Kotteri cha - Toshifumi Shibamoto jak najbardziej... idealnie kolaboruje delikatny przypiekany smak herbaty Kotteri kiedy pojawia się cala fuzja " radości dla podniebienia" pochodząca z...ciasteczka
I tutaj bardzo dobra wiadomość Kotteri cha dostępna jest w Polsce. Trzeba wejść na stronę herbaciarni HERBATY CZAS - i tam mamy > herbaty Autorskie - Toshifumi Shibamoto.
Na stronie znajdziemy jeszcze dwie inne herbaty autorskie z dokladnym opisem.
KOTTERI cha - to zielona herbata o bogatym samaku i aromacie. Dzieki odpowiednio kontrolowanemu prazeniu listkow w otrzymujemy ciekawa game odczuć smakowych jest to jedna z nielicznych herbat zielonych która posiada właściwości rozgrzewające.
To był bardzo dobry wybór . Herbata nie przeszkadzała w degustacji super ciasteczka. A prażony aromat jakby uzupełniał mini celebracje.
Egzotyczna metoda
Brzmi to może jak reklama ale T. Shibamoto ze swoim stylem obrabiania herbaty jest unikatem w prefekturze Shizuoka – jednym z największych centrów upraw krzewu herbacianego w Japonii. Maszynowa masowa prodkucja herbaty nie satysfakcjonowała T.Shibamoto, aby poznać tradycyjne unikalne metody produkcji udał się na wyspę Kyushu do Kumamoto oraz Miyazaki na kilkuletnią praktykę . Po powrocie do rodzinnego Makinohara – rozpoczął eksperymenty w tworzeniu autorskich herbat. Dla lokalnych farmerów jest egzotyka gdyż nie znają brabiania liści krzewu herbacianego twz. kamairi.
3 parzenia oddały moc herbaty.
Oberwacja listkow- jest nadzieja ze powstaną nowe herbaty autorskie p. Shibamoto.
Komentarze
Prześlij komentarz