Gastronomiczne traktowanie herbaty nie należy do moich zainteresowań. Odczuwam iż herbata jako dodatek w mieszance która staje się napojem to oddzielna historia.
Zazwyczaj do produkcji wszelkich drinków zawartością herbaty używa się niskiej jakości liści Camelii Sinensis. Nie ma mowy delektowaniu się naturalnym smakiem i aromatem naparu.
Matcha - aromatyzowana podprawiona środkiem imitującym smak i zapach banana okazała się wielkim niewypałem.
Przygotowanie - z trzepaczka chasen z chawan itd.
Z kilku gramowej saszetki - pojawił się proszek aromatyzowany. Kolor wskazywał że jest to niskiej jakości matcha - kulinarna.
Smak niezwykle gorzki - nie było możliwe to do wypicia. Aby nie zmarnować tej mocnej cieczy trzeba było dodać mleka - które zmieniło smak na akceptowany dla organizmu.
Otrzymana spreparowana matcha okazała się nowym doświadczeniem ukazującym jakie trendy panują na rynku restauracyjnym - który rządzi się swoimi prawami.
Zazwyczaj do produkcji wszelkich drinków zawartością herbaty używa się niskiej jakości liści Camelii Sinensis. Nie ma mowy delektowaniu się naturalnym smakiem i aromatem naparu.
Matcha - aromatyzowana podprawiona środkiem imitującym smak i zapach banana okazała się wielkim niewypałem.
Przygotowanie - z trzepaczka chasen z chawan itd.
Z kilku gramowej saszetki - pojawił się proszek aromatyzowany. Kolor wskazywał że jest to niskiej jakości matcha - kulinarna.
Smak niezwykle gorzki - nie było możliwe to do wypicia. Aby nie zmarnować tej mocnej cieczy trzeba było dodać mleka - które zmieniło smak na akceptowany dla organizmu.
Otrzymana spreparowana matcha okazała się nowym doświadczeniem ukazującym jakie trendy panują na rynku restauracyjnym - który rządzi się swoimi prawami.
Komentarze
Prześlij komentarz