Podarunek herbaciany - ręcznie obrabiana herbata kama-iri
Otrzymałem 10gram - w takiej paczuszcze..
listki obrabiane w gorącym naczyniu o nazwie kama
Zalane wodą o temp ok 80C..... pojawia się aromat właściwy dla kamairi. (Pieczony chleb,pierniki ?)
powoli rozwijają się herbaciane liście....właściwie malutkie listki
。
napar zmienia kolor na złocisto -żółty.
Kutywar musashikaori - potraktowany metodą kamari - daje świetne efekty.
Obróbka,zbiór liści 100% ręczna praca.
Obserwonie listków stanowi przyjemność dla oka... aromat dla nosa, smak dla języka , przelewanie naparu to ...dla ucha. a dotykiem czujemy cieplo naparu. Zmysły dostały dawkę dobrych wibracji.
Niematerialne bogactwo herbaty - to jest to co lubimy.
Herbata przynosi dużo pozytywnych wibracji , kntemplacji dystansu do codziennej rutyny. A taka otrzymana od osoby która ją ręcznie wykonała to już radość.
Jest to rękodzieło kustosza dyplomowanego Ayano Hirobe- muzeum herbaty w Shizuoka
Otrzymałem 10gram - w takiej paczuszcze..
listki obrabiane w gorącym naczyniu o nazwie kama
Zalane wodą o temp ok 80C..... pojawia się aromat właściwy dla kamairi. (Pieczony chleb,pierniki ?)
powoli rozwijają się herbaciane liście....właściwie malutkie listki
。
napar zmienia kolor na złocisto -żółty.
Kutywar musashikaori - potraktowany metodą kamari - daje świetne efekty.
Obróbka,zbiór liści 100% ręczna praca.
Obserwonie listków stanowi przyjemność dla oka... aromat dla nosa, smak dla języka , przelewanie naparu to ...dla ucha. a dotykiem czujemy cieplo naparu. Zmysły dostały dawkę dobrych wibracji.
Niematerialne bogactwo herbaty - to jest to co lubimy.
Komentarze
Prześlij komentarz