Musashi kaori 2020 4.22 - recznie obrabiane przez Ayano  むさしかり 手炒り

Podarunek herbaciany - ręcznie obrabiana herbata kama-iri

                                

Jest to rękodzieło kustosza dyplomowanego   Ayano Hirobe-  muzeum  herbaty w Shizuoka 



Otrzymałem 10gram - w takiej paczuszcze..


listki obrabiane w  gorącym naczyniu o nazwie kama


Zalane  wodą o temp ok 80C..... pojawia się aromat właściwy dla kamairi. (Pieczony chleb,pierniki ?)




powoli rozwijają  się  herbaciane  liście....właściwie malutkie  listki



napar zmienia  kolor  na złocisto -żółty.


Kutywar  musashikaori - potraktowany metodą kamari - daje świetne efekty.
 Obróbka,zbiór liści 100%  ręczna praca.


Obserwonie  listków stanowi  przyjemność dla oka... aromat dla nosa, smak dla języka , przelewanie naparu to ...dla ucha.   a dotykiem czujemy  cieplo naparu. Zmysły dostały dawkę dobrych wibracji.
Niematerialne bogactwo herbaty - to jest to co lubimy.


Herbata przynosi dużo pozytywnych wibracji , kntemplacji dystansu do codziennej rutyny. A taka otrzymana od osoby która ją ręcznie wykonała to już radość.

Komentarze