Przyjemnie jest popijać tę samą herbatę od 2008roku. Nie jestem wielkim miłośnikiem pu-erh~ów więc 357 gramowy
dysk ( ciastko) jest kruszony sporadycznie. Tak jak widać posłuży jeszcze kilka
lat. Ta herbata była przechowana w rożnych warunkach ale udało zachować się
dobre walory smakowe.
  
I oczywiście pojawia się dylemat – czy to dobry napar ? Pewnie w Malezji było by lepiej trzymać tego typu pu erha.. wilgotność powietrza i temperatura robi swoje.
  
  
  
   加嘉牌洱茶 雲南七子餅茶 雲南安寧海灣茶 - . Wyprodukowana w Anning –
  (okolice stolicy Yunnanu – Kunming) przez Haiwan tea industry Anning - masowa
  produkcja - ale teraz  po długich latach leżakowania nabrała wartości.
  
  
  
  
   加嘉牌洱茶 雲南七子餅茶 雲南安寧海灣茶
I oczywiście pojawia się dylemat – czy to dobry napar ? Pewnie w Malezji było by lepiej trzymać tego typu pu erha.. wilgotność powietrza i temperatura robi swoje.
Jednakże wydaje mi się że długie przechowywanie ma większy wpływ na surowe puerhy czyli twz. shengi.





Komentarze
Prześlij komentarz