Dzisiejsza herbata nazywa sie Satsuma Homare ( さつまほれ) - firmyBirou En .( 美老園 ) 。
i ....jest jakby wizytówką prefektury Kagoshima( 鹿児島県)。
5 miejsc upraw:
Wśród koneserów herbat japońskich -dobrze znane ogrody herbaciane .
O herbacie z Kagoshima w tym blogu znajdziemy kilka wpisów jak:
- Asanoka - sencha herbata z pref. Kagoshima
itd
Prefektura Kagoshima jest drugim miejscem po Szhizuoka jeśli chodzi o produkcję herbaty w Japonii. Herbaty sencha z tej prefektury cechuje intensywny zielony kolor naparu,
popijając >>>w ustach pozostawiają słodkie akcenty smakowe .
Parzenie : 80 C pierwsze 45 sekund.
Drugie ok 20 sekund,trzecie 30sekund.
鳳秀
Używanie google translatora daje takie efekty:
瑞々しい若芽の馥郁とした香りと、品評会茶のコクと旨みが特徴。
"Posiada pachnący aromat świeżych młodych pąków oraz bogaty i pikantny smak herbaty."
i ....jest jakby wizytówką prefektury Kagoshima( 鹿児島県)。
Herbata zmiksowana ? wizytówka o co chodzi ??? Tak chyba można nazwać herbatę która powstała dzieki zmieszaniu ( zmiksowaniu ) liści z kilku popularnych rejonów upraw w prefekturze Kagoshima przez doświadczonych ekspertów firmy BirouEn.
Kagoshima Blend Sencha - tak też można by nazwać tę herbatę .
Na opakawaniu zanjedziemy mapkę ukazująca z rozmieszczenie herbacianych ogrodów.Kagoshima Blend Sencha - tak też można by nazwać tę herbatę .
5 miejsc upraw:
Kirishima 霧島
Chiran 知覧
Ariake 有明
Ei 頴娃
Oonejime 大根占
O herbacie z Kagoshima w tym blogu znajdziemy kilka wpisów jak:
- Asanoka - sencha herbata z pref. Kagoshima
itd
Prefektura Kagoshima jest drugim miejscem po Szhizuoka jeśli chodzi o produkcję herbaty w Japonii. Herbaty sencha z tej prefektury cechuje intensywny zielony kolor naparu,
popijając >>>w ustach pozostawiają słodkie akcenty smakowe .
Parzenie : 80 C pierwsze 45 sekund.
Drugie ok 20 sekund,trzecie 30sekund.
鳳秀
Używanie google translatora daje takie efekty:
瑞々しい若芽の馥郁とした香りと、品評会茶のコクと旨みが特徴。
"Posiada pachnący aromat świeżych młodych pąków oraz bogaty i pikantny smak herbaty."
Komentarze
Prześlij komentarz